CAD Technisch tekenwerk

Wij verzorgen technisch tekenwerk en alles wat hiermee te maken heeft, het ontwerpen en tekenen van elektro-technische gebouwgebonden installaties zit in ons DNA.

Met ruim 30 jaar CAD ervaring tekenen en ontwerpen wij ontruimingsplattegronden,  installatieschema’s, groepverklaringen en blokschema’s voor o.a: 

Ontruimingsplattegrond
Een ontruimingsplattegrond is een plattegrond van een gebouw waarop met  pictogrammen de locaties van alle nooduitgangen en andere BHV hulpmiddelen (brandblusser, brandslang, AED e.d) is weergegeven. Naast de pictogrammen zijn ook de vluchtroutes uitgestippeld.

Ontwerp
Het ontwerpen van ontruimings-plattegronden kunt u beter uit-besteden aan een specialist. Wij hebben de kennis van brandveiligheid en de gestelde NEN-normen. Daarmee voldoen alle ontruimingsplattegronden aan de wet- en regelgeving.

Wij zien helaas te vaak ontruimings-plattegronden die voorzien zijn van allerlei kleuren zoals roze, paars of fluoriderend geel. Deze kleuren zijn, buiten dat ze verboden zijn volgens de NEN 1414, moeilijk leesbaar voor mensen met een beperkt zichtvermogen. 

Bouwbesluit
De verplichting tot het hebben van een ontruimingsplan staat in het Bouwbesluit in artikel 6.23 “Ontruimingsalarminstallatie en ontruimingsplan” onder lid 6 staat namelijk het volgende; “Een gebruiksfunctie met een brandmeldinstallatie als bedoeld in artikel 6.20 heeft een ontruimingsplan.” Niet alleen een vluchtplan is verplicht maar heeft u ook al gedacht aan een RI&E en BHV plan!

Als een gebouw wettelijk verplicht is om een brandmeldinstallatie te hebben dan is ook een vluchtplan verplicht. Voor kantoren geldt: als het pand groter is dan 500 m2 en/of meer dan 1 bouwlaag heeft, dan moet het gebouw voorzien zijn van een brandmeldinstallatie en vluchtplan. 

Voor kleinere panden is het dus niet verplicht, maar zeker wel aan te raden. Een vluchtplan, maar ook de juiste BHV hulpmiddelen, kan het verschil maken of een ernstige bedrijfsongeval eindigt zonder enige slachtoffers. Het is vaak aan BHV’ers om dit vluchtplan te bewerkstelligen.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Belt u dan eens met 0317-424797 of vul het aanvraagformulier in voor het maken van een vrijblijvende afspraak op locatie.
Waarom Sta-beveiliging

EN50131 Grade 2 en 3 systemen
Professionele en vakkundige installatie
24-uurs service & onderhoud
Uitsluitend REQ gecertificeerde producten